Tuotteet ja hoidot

TUOTTEET

Jalkojen kevennykset
esim. vaivaisenluun, päkiän ym. suojat, "lankarullat", geeliputket

Pohjalliset

Peclavus tuotteet
voiteet, teepuuöljy ym.

Peclavus- jalkahoitotuotteet ovat valmistettu luonto- ja ympäristöystävällisellä valmistustavalla. Ne eivät sisällä synteettisiä hajusteita tai väriaineita, kemiallisia- tai silikoniöljyjä eikä niiden johdannaisia tai geneettisesti muunneltuja ainesosia. Tuotteiden valmistuksessa kasviperäisiä ainesosia ei ole säteilytetty eikä niiden kehityksessä ole käytetty eläinkokeita.

Luonnontuotteet
unisukat, lampaanvillat ym.

HOIDOT

JALKAHOIDOT

Jalkahoidossa jalat hoidetaan perusteellisesti. Jalat saavat alkukylvetyksen. Hoidetaan jalkojen ihosta kovettumat, känsät ja halkeamat. Kynnet leikataan ja tarvittaessa ohennetaan. Lopuksi jalat voidellaan ja halutessaan kynnet saavat kauniin värisen lakan.

Magnesiumjalkahoidossa jalkahoitoon kuuluu perusjalkahoidon lisäksi magnesiumjalkakylpy sekä lihaksia rentouttava ja turvotusta vähentävä hieronta magnesiumvoiteella. Magnesiumtankkaus täydennetään magnesiumsuihkeella. Magnesiumjalkahoito sopii erityisesti lihaskireyksistä, krampeista ja suonenvedoista sekä turvotuksesta kärsiville sekä pitkän työpäivän jälkeen rentoutumiseen. Magnesium sopii myös lapselle ja nuorelle, joka kärsii kasvukivuista.

Aromajalkahoidossa jalat saavat myös perusteellisen jalkahoidon. Aromajalkahoidossa  alkukylvetykseen valitaan aromaöljy joka valitaan sen mukaan mitä jalat kaipaavat ja jalat saavat lopuksi pitemmän, samaa aromaöljyä sisältävän nautinnollisen hieronnan. 

Yrttijalkahoitoon kuuluu perusteellinen jalkahoito mutta sen lisäksi jalat laitetaan alkuun ihanaan yrttiseen jalkakylpyyn pehmenemään. Jalat saavat myös lämpimät yrttikääreet ja samalla voi nauttia yrttiteestä. Kynnet saavat myös kauniin värin ja jalat hyvän voiteen.

Hemmottelevaan jalkahoitoon kuuluu myös perusteellinen jalkahoito. Sen lisäksi jalat kuoritaan ja laitetaan naamio ja lopuksi pitemmän hemmottelevan hieronnan.

Miesten omassa jalkahoidossa hoidetaan jalkojen iho ja kynnet  perusteellisesti ja lopuksi jalkaterät hierotaan käyttäen kostetuttavaa jalkavoidetta.

KLASSINEN HIERONTA, kesto 30-90min

Klassinen hieronta on vanha perinteinen hoitomuoto, jossa käsillä rentoutetaan jäykkiä lihaksia ja rentoutetaan mieltä erilaisilla otteilla. Hoito toteutetaan asiakkaan mukaan ja suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaisiksi. Hoidon tavoitteena on saada asiakkaalle hyvä olo ja motivoida asiakasta omatoimiseen ongelmien ennaltaehkäisevään toimintaan. Käytän hieronnassa triggerpistepainantaa. Triggerpisteet ovat ärtyneitä kohtia lihaksissa tai lihaksen ympärillä olevassa kalvossa (fasciassa) ja ne johtuvat paikallisesta hapenpuutteesta.  Ne ovat kehon eräänlaisia solmukohtia, joissa useat lihassyyt ovat pysyvästi supistuneet ja ne pitävät lihasta jatkuvasti jännittyneenä.
Klassinen hieronta sopii kenelle tahansa, iästä ja ammatista riippumatta.

Miten klassinen hieronta vaikuttaa?
Klassinen hieronta rentouttaa mieltä ja kehoa. Verenkierto vilkastuu ja samoin hapen ja ravinteiden kulku. Klassinen hieronta myös poistaa kuona-aineita ja vähentää turvotusta. Lihakset myös rentoutuvat ja niiden kiputilat lieventyvät. Hieronta parantaa nivelten liikkuvuutta

Klassiseen hierontaan kannattaa tulla, jos:
kärsit niska- ja hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä
- haluat eroon lihaskrampeista ja lihaskivuista
- haluat apua unettomuuteen
- olet stressaantunut
- kuntoilet paljon tai teet ruumiillisesti vaativaa työtä
- haluat vain rentoutua ja hoitaa kehoasi.

Milloin hierontaa on vältettävä:
Joissakin tilanteissa on parempi välttää hierontaa, koska siitä saattaa olla terveydellistä haittaa.
Tällaisia riskitilanteita ovat: infektiot,-laskimotukokset,-pahanlaatuiset kasvaimet,- pastiset halvaukset,hemofilia (verenvuototauti), ihotaudit, tuoreet vammat, iskut kudoksiin, suurentuneet imurauhaset, tyrä, sydämentahdistin. Useimmiten nämä tulee huomioida hieronnassa, mutta ne eivät välttämättä ole esteenä hieronnalle. Epävarmoissa tilanteissa suositellaan turhien riskien välttämistä. Asiantuntevan lääkärin arvio tilanteesta on tällöin suositeltavaa ennen hierontaa.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA 30 TAI 45 MIN

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Se on rentouttava, rauhoittava ja ajatuksia kirkastava hoito. Intialainen päähieronta on länsimaiseen elämänmuotoon sopivaa, yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Vaikka hieronnan aikana käsitellään vain yläosa, sen vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen. Hieronta rentouttaa, poistaa stressiä ja virkistää mieltä. Rentoutuneena ajatuksemme virtaavat kirkaammin ja mielihyvän tunne kasvaa.
Hoitoalue ulottuu pään alueen lisäksi niska- ja hartia-alueelle sekä olkavarsiin. Päänalue käsitellään tehokkaasti intialaiseen päänhierontaan suunnitellulla erikoistekniikalla. Päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa, helpottaa päänsärkyä ja migreeniä, rentouttaa sekä helpottaa hartioiden ja niskan jännitystä. Hoito suoritetaan tuolilla istuen, vaatteet päällä.

Intialaisen päähieronnan vaikutuksia: 
- vapauttaa verenkierron pään, niska-hartiaseudun ja pään alueelta
- parantaa hapen ja ravinteiden kulkua, tehostaen kuona-aineiden poistumista
vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa edistäen tervettä hiustenkasvua
 helpottaa oloa migreenikohtauksen jälkeen
- tasapainottaa autonomista hermostoa
- vähentää stressiä
- rentouttaa lihasjännityksiä
- lisää nivelten liikkuvuutta
- helpottaa/poistaa kiputiloja (kuten jännityspäänsärkyä)

Esteet hoidolle:
Aivoverenkiertoon tai pään alueen verenkiertoon liittyvät sairaudet ja häiriöt,epilepsia,valtimonkovettumatauti,syöpä tai muu vakava sairaus,hyvin korkea tai matala varenpaine,tulehtuneet tai tarttuvat ihotaudit, avovammat, tulehdukset tms. hoidettavala alueella, migreeni tai päänsärky hoitoon tullessa,kuume ja tulehdukset, flunssa.

KUUMAKIVIHIERONTA 90MIN

Kuumakivihieronnassa käytetään eri kokoisia sileäksi hiottuja basalttikiviä. Hoidossa käytettävät kivet ovat tummia tulivuoren purkauksista muodostuneita painavia laavakiviä. Kivet ovat itseensä lämpöä pitkään sitovia ja luovuttavat sitä hitaasti ja tasaisesti. Kivet liukuvat öljytyllä iholla kevyesti. Lämmöllä ja kosketuksella on endorfiineja vapauttava vaikutus. Kivien syvälle ulottuva  lämpö vaikuttaa syvimpiin kudoksiin saakka tuoden ainutlaatuisen syvän rentoutuksen. Hoito antaa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja pehmittää myös hieman ihoa. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa.
Hieronta edistää ja aktivoi aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja lymfakiertoa sekä helpottaa ja laukaisee lihasjännityksiä. Kuumakivihieronta on ennen kaikkea stressiä laukaiseva ja nautinnollinen hetki keholle ja mielelle!

Kenelle kuumakivihieronta sopii?
Kuumakivihieronta sopii kaikille, joille sopii myös perinteinen hieronta. Kuumakivihieronta ei sovi, jos kehossa on tulehdus tai tarttuva ihosairaus, olet raskaana tai  kärsit tuntopuutoksista, diabeteksestä, sydänsairaudesta, suonikohjuista tai jos sinulla on hyvin ohut iho kannattaa ehkä välttää kuumakivihierontaa tai ainakin kertoa hierojalle näistä ongelmista jotta hän voi  ottaa niitä huomioon hoidon aikana. Kaikki sairaudet joissa lämmönsietokyky on alentunut.
Kuumakivihoito ravitsee ja virkistää kehoa, sekä on kokonaisvaltainen hemmotteluhoito ja on kestoltaan 90 minuuttia.

TURVE/KUIVAKUPPAUS 75min

Hoito keskittyy selän alueelle. Ensin selkään levitetään lämmin 40 asteinen kotimainen turve jonka jälkeen päälle tulee muovi ja lämpöpakkaukset tehostamaan vaikutusta. Tämän aikana hierotaan pohkeet ja takareidet. Lämpöpakkausten ja turpeen poistamien jälkeen tehdään kuivakuppaus selän alueelle ja lopuksi vielä hierotaan hoidettava alue käsin. Todella tehokas ja mielyttävä hoito josta sekä keho että mieli kiittää. Hoidot tehdään hoitopöydällä mukavasti, vaivattomasti ja siististi. Hoito on hyvä ajoittaa niin, että sen jälkeen ei heti mennä esim töihin tai fyysiseen rasitukseen. Näin hoidosta saadaan täysi hyöty eikä sen vaikutus heikkene. Hoidon jälkeen kannattaa ottaa rauhallisesti, levätä ja juoda runsaasti. Sarjahoidot tehostavat vaikutusta.  
Hoitoturve sopii kaiken ikäisille. Sillä ei tunneta allergisoivaa vaikutusta. Kehon ylikuumenemisen johdosta suositellaan kuitenkin varovaisuutta sydän- ja verenpainetautia sairastaville. Myös raskaana olevien on syytä noudattaa varovaisuutta. Paikallishoidot sopivat kuitenkinhyvin edellellä mainituissa tapauksissa. Hoitoturve on kasviperäinen tuote.

TURVE
Turvehoito on hoitokeino, jossa käytetään turvetta kehon rentouttamiseen ja puhdistamiseen.
Suomalainen hoitoturve on peräisin suoalueilta. Turve sisältää lisäksi runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Turvehoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa, jolloin kehosta poistuu runsaasti nesteitä ja kuona-aineita. Turvehoidon vaikutus perustuukin pitkälti elimistön vastustuskyvyn paranemiseen ja aineenvaihdunnan tehostumiseen. 
Hoitopiste Kastanjan käyttämä Lehtosuon Hoitoturve on puhdas suomalainen luonnontuote. Turvetta nostetaan käsityönä 3 metrin syvyydestä koostumuksen rikkoontumisen estämiseksi. Hoitoturpeeksi hyväksytään vain paras raaka-aine. Välittömästi noston jälkeen turve jauhetaan erittäin hienoksi massaksi. Turpeesta ei poisteta eikä siihen lisätä mitään, vain maatumattomat puunpalaset seulotaan massasta ja siten varmistetaan turpeen tasainen laatu. Turvetta on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden, kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen, eturauhasvaivojen ym. hoitoon.

KUIVAKUPPAUS

Hoidon määritelmä ja vaikutusmekanismit:

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotuksen sekä arpien hoitoon. Imukuppihierontaa voi käyttää myös tehostamaan klassisen hieronnan vaikutuksia. Periaatteessa imukuppihierontaa voi käyttää samoihin vaivoihin kuin hierontakin.

Hoitomenetelmä ja hoitovälineet:

Imukuppihieronta ja kuivakuppaus tehdään ilman saunaa ja hoito on veretöntä ja kivutonta. Hoito tehdään yleensä kumisilla tai silikonisilla imukupeilla Imukuppihieronta: Imukuppi asetetaan hyvin rasvatulle iholle painaen imukupin sisältä ilma pois. Kupin alle muodostuu alipaine. Kuppia nostetaan hieman ja liu'utetaan iholla joko lihaksen suuntaisesti tai pyörittävin liikkein. Näin kupin alla oleva alipaine vetää ihoa ja pehmytkudosta ainutlaatuisesti samalla edistäen verenkiertoa ja imunestekiertoa hoidettavalla alueella. Imukuppeja voidaan käyttää myös paikallaan kipupisteiden päällä. Yleensä hyviä pisteitä ovat akupunktiopisteet tai ns. trigger-pisteet. Ihoon saattaa jäädä tumma jälki (mustelma) mutta se poistuu muutaman päivien kuluessa.

Kuivakuppaus on alunperin vanha kiinalainen hoitomuoto, joka on kokenut 2000-luvulla uuden nousun luontaishoitojen yleistymisen myötä.

Hoitosuositukset:

Erilaisten lihaskipujen ja jännitystilojen lisäksi kuivakuppausta on käytetty hyvin tuloksin myös päänsäryn, reuman, astman ja turvotuksen hoitoon sekä kosmeettiseen selluliittiin. Hoidon koetaan auttavan myös rasvankeräytymien vähentämisessä. Imukuppihieronta tehostaa nivelien liikkuvuutta ja vähentää niiden jäykkyyttä, mm. urheilijoilla lievittää nopeasti lihaskovettumia ja revähtymiä. Imukuppihieronnassa potilas kokee usein rentoutuvansa ja iho saattaa tuntua lämpimältä hoidon jälkeen. Tämä johtuu vilkastuneesta verenkierrosta hoidetulla alueella. On tärkeää, että hoidettu nauttii runsaasti nestettä hoidon jälkeen, lisääntyneen aineenvaihdunnan ja imunestekierron takia.

Hoitorajoitukset:

Kumiallergia,ihosairaudet,luomet ja ihorikkoumat,syöpä,suonikohjut,sydänsairaus tai sydämen vajaatoiminta,veritaudit,anemia tai verenvuototauti(hemofilia),verenohennuslääkkeet(myös asperiini ja disperiini),kortisonilääkkeet,venähdykset tai tuoreet  vammat,vaikea diabetes,kuume ja tulehdussairaudet.

PARAFIINIHOITO 20MIN

Yleensä parafiinihoito tehdään jalkahoidon yhteydessä jolloin parafiinin vaikutusaikaa voidaan pidentää.

Mikä on parafiinihoito?
Parafiinihoito on nopeasti saavuttanut valtaisan suosion ja tämä hoito perustuu hitaasti säteilevän matalan lämmön vaikutuksen ja soveltuu erityisesti käsi – ja jalkahoitoihin, mainiosti myös reumakäsien kuntoutukseen. Syväkosteuttava ja ihoa ravitseva lämmin parafiini tehostaa huomattavasti hoitoaineiden imeytymistä sekä parantaa ihon aineenvaihduntaa, rentouttaa ja lievittää kipuja , häivyttää uurteita ja ryppyjä. Hoidon lopputuloksena on pehmeä iho, joka myös näyttää terveemmältä ja huomattavasti nuoremmalta. Erityisen kosteuttava parafiinihoito soveltuu erinomaisesti käsien ja jalkojen talvihoidoksi.

Miten parafiinihoitoa tehdään?
Hoidon aluksi alueet öljytään jonka jälkeen kädet tai jalat upotetaan 4 kertaa parafiiniin. Jähmettyessään parafiini muodostaa "kuoren". Tämän päälle laitetaan muovinen suojapussi ja froteinen lämpöhansikas/tossukat, joka tehostaa hoitovaikutusta. Parafiini saa vaikuttaa noin 20 minuuttia. Sitä saa nauttia rentoutuessa pidempääkin jos meneillä oleva hoitoaika sen sallii. Kun parafiini on saanut vaikuttaa, poistetaan parafiinikuori. Lopuksi iho saa hoitovoiteen. Hoidon jälkeen iho on taivaallisen pehmeä.